Vitalie Cojocari : În presa de peste Prut sunt mulți oameni de o calitate morală și profesională care impune respect.

Am plecat de vreo 20 de ani din presa de peste Prut. Realizez însă că nu am plecat niciodată cu totul. Am ținut legătura mereu cu colegii mei din Republica Moldova. Este mai mult decât nostalgie aici.
V-am mai povestit că în presa de peste Prut sunt mulți oameni de o calitate morală și profesională care impune respect. În ciuda problemelor financiare, jurnaliștii de la Chișinău își fac bine meseria!
Nu o spun eu.
Indexul reporterilor fără frontiere pune presa din Republica Moldova în 2023 pe locul 23 în lume. Cel mai bun loc ocupat de jurnaliștii de peste Prut de când se face acest index.
România, în indexul Reporterilor fără frontiere, este pe 53.
Revenind.
De fiecare dată când mi s-a oferit posibilitatea, am reînnodat relația cu colegii mei. Am făcut traininguri, i-am asistat pe subiecte pentru care mi-am pus la încercare bruma de experiență.
M-a surprins mereu dorința lor de a învăța, felul în care li se luminau ochii după o discuție, un seminar, un training pe care l-am ținut.
Am lucrat cu jurnaliștii de la Ecopresa, dacă vreți știri despre mediu, le găsiți acolo. Am lucrat cu jurnaliștii de la Agora.md, cu jurnaliștii de la ProTv Chisinau. Am lucrat și lucrez cu Expresul, o redacție locală și sufletistă din Ungheni. Am lucrat și lucrez cu jurnaliști de la TV NORD, redacție din Bălți.
Îi puteți urmări pe Fb, dacă sunteți curioși să citiți despre Republica Moldova prin materialele lor. Deci, am plecat de vreo 20 de ani din presa de peste Prut, iar astăzi din nou sunt în drum spre Chișinău.
Este vorba din nou de legătura mea cu presa de peste Prut. De data asta cu viitorii jurnaliști, elevii Școlii de Jurnalism.
Şcoala de Jurnalism din Moldova este un proiect excelent. Un proiect care aduce în fața viitorilor jurnaliști oameni din media care să le împărtășească din experiența lor.
Voi fi săptămână asta la Chișinău și le voi povesti tinerilor colegi ce am reușit să adun până acum, în cei peste 20 de ani de când sunt îndrăgostit de jurnalism.
Pentru că nu cred că se poate altfel în jurnalism. Altfel decât îndrăgostit de meserie.
Și mai cred că dacă un loc ți-a dat ceva, ești obligat să-i returnezi… cu dobândă.

Lasă un răspuns

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

De ce are China probleme economice și cum este afectată economia globală

Economia Chinei încetinește, pe fondul carantinelor dure, a prăbușirii pieței imobiliare și a celei mai mari secete din ultimele decenii. Chiar dacă afectează creșterea...

Țările baltice expulzează zece diplomați ruși / ”Crime de război și crime împotriva umanității”

Lituania, Letonia și Estonia au anunțat vineri expulzarea a zece diplomați ruși, în contextul agresiunii ruse în Ucraina, potrivit AFP. Ministerul rus de Externe a...

Radu Hossu: Rezumatul de noapte (05.05 ora 04.50)

– Rezumatul general pentru ultimele 3 zile (doar esențialul): – rușii încearcă în continuare să prindă în încercuire trupele Ukr din Donbas. În ultimele zile...

Cristi Pitulice | Razboiul din Ucraina. Minutul și scorul / 17.05.2022 / 20:30 / Ziua 83

🪖 Astăzi s-a încheiat oficial Bătălia de la Azovstal. Rușii au preluat apărătorii ucraineni. Răniții au ajuns la spitalele din zonă. Aceștia au fost...

Interviu cu Armand Goșu: “Ucraina, alături de Marea Britanie și Polonia, va fi cel mai important aliat al SUA în Europa. România va fi...

Asistăm în ultimele săptămâni la un război de manevre. Rușii aleargă să prindă în clești, să încercuiască forțele ucrainene, însă acestea reușesc mai mereu...