Roxana Iordache „Rusia minte ordinar, ca de obicei, vitejii din Azovstal nu s-au predat, au acceptat o custodie temporară în vederea unui schimb”

Rusia minte ordinar, ca de obicei, vitejii din #Azovstal nu s-au predat, au fost predați de guvernanții Ucrainei în custodie temporară în vederea unui schimb. Nu s-ar fi predat și rușii nu i-ar fi capturat niciodată. Preferau să moară în luptă, până la ultimul și au cerut să fie salvați doar prin extragere, au refuzat categoric să se predea.

Știu că a fost greu de suportat să vedem labele rușilor percheziționându-i pe acei viteji (211) selectați să fie evacuați valizi, dar e clar că rușii au primit ordin să nu fie brutali, îi atingeau ușor și au fost obligați să și îngenuncheze în fața lor, iar militarii ucrainieni au nervi de oțel, că dacă s-ar fi confruntat în luptă cu cei care îi percheziționau, le numărau ceasurile furate.
Dar a fost o operațiune necesară, trebuia să fie salvați militarii grav răniții, muriseră deja din lipsă de tratament adecvat 15 persoane, femei-militar, medici și asistenți.

Iar vitejii valizi nu s-au predat, repet, au fost încredințați temporar de guvernanții ucrainieni în custodie rusească până la schimbul de prizonieri. Sunt atât de prețioși pentru Ucraina, fiecare viață e prețioasă pentru ucrainieni, președintele Zelenski a subliniat aseară că e nevoie de eroi vii.

Dar tot mi-a fost atât de greu să văd cum pun rușii labele pe vitejii neînarmați, am simțit că-mi vine rău. Mi-am revenit imediat când am văzut staturile de oțel ale militarilor ucrainieni în fața percheziției și în perspectivă. Ei îndeplinesc ordinul comandantului suprem și ce ironie! Sunt chiar căliți în oțel. Ca să facă praf propaganda sovietică și moștenirea bolșevică.
#ArmUkraineNow, că dacă SUA și Vestul îi dotau preventiv – au avut opt ani! – sau măcar la timp cu tot armamentul necesar, nici n-ar mai fi fost război, ci doar o operațiune militară specială ucrainiană de evacuare fulgerătoare a rușilor de pe teritoriul Ucrainei.

Și dacă măcar trimiteau după o lună armamentul, azi #Mariupol era eliberat prin procedură militară și vitejii vitejilor n-ar mai fi trebuit să treacă prin procedura absolut nemeritată pentru ei, a custodiei rusești fie și temporare și fără vătămare. E drept și că trebuie să fie groaznic de frustrant pentru ruși să nu-i poată interoga și tortura, ci să trebuie să-i restituie vii și nevătămați, că altfel nu mai pupă Rusia negocieri, e condiția ultimativă a președintelui Zelenski.

Merită felicitați toți autorii operațiunii și mai ales, negociatorii, printre care și două femei cât trei regimente, Irina Veresciuc, vicepremier și Gana Maliar, ministru adjunct al Apărării, pentru măiestria cu care au reușit să obțină asemenea termeni cu rușii atât de obsedați de distrugerea Batalionului #Azov și de cucerire a Mariupolului. Nu l-au cucerit, doar l-au ruinat.

Dar el va fi reconstruit, pe când o viață pierdută nu poate fi refăcută.

Lasă un răspuns

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

O moldoveancă, procuror federal în SUA, se va lupta cu corupții in Republica Moldova

Un procuror federal din SUA va lupta cu corupții in Republica Moldova. Este vorba despre Veronica Dragalin, selectată pentru numirea la şefia procuraturii anti-corupţie...

IREAL Preocupările românofobului Ivan Ceban: În timp ce muncitorii sunt nevoiți să împrăștie nisip cu mâna, iar străzile sunt plombate de mântuială, primarul pro-rus...

Priveliști dezolante pe timp de iarnă în Chișinău, unde străzile s-au umplut de gropi, iar muncitorii aruncă nisip pe carosabil… cu mâna. Colac peste...

Decriptaj: Rusia, ”fabrica de coșmaruri a Occidentului”

O discuție despre romanul ”Magul de la Kremlin”, de Giuliano da Empoli, carte apărută la Editura Humanitas. Povestea consilierului personal al lui Vladimir Putin, de...

Decizie-șoc: Unul dintre cei mai bogați oameni din Rusia renunță la cetățenia rusă și se mută în Nagorno-Karabah

Ruben Vardanyan, a cărui avere netă a fost estimată anul trecut de Forbes la un miliard de dolari, și-a anunțat decizia de a renunța...

Volodymyr Zelensky : „Toate bunurile rusești înghețate în diferite jurisdicții, trebuie confiscate”

Volodymyr Zelensky, aseară, 27 ianuarie 2024; „Aș dori să subliniez rezultatele discuțiilor cu partenerii privind activele rusești: luna aceasta, ne-am apropiat de decizia de care...