Radu Hossu : Mă simt ca la primul Rezumat. Nu-mi vine să cred că ceea ce urmează să scriu e adevărat și verificat

  1. Prigozhin vs Șoigu:

– Coloanele Wagner au ajuns în Rostov-on-Don (rusia – oraș de 1.2 mil de locuitori). În poze vedeți tancurile „Z” cu roșu și așa puteți sa identificați Wagnerii de ruși. În cele 2 de jos sunt cu rușii care încearcă să apere centrul orașului.
– Nu doar că au ajuns în Rostov-on-Don, dar au încercuit Centrul de Comandă Militar (Districtul Militar Sud aparținând Ministerului Apărării ruse). O parte din ele au fost escortate de Poliția rusă (deci au ales să fie cu Wagner), altele au fost pur și simplu lăsate. Există clipuri cu trupele OMON (Rosvgardia) care au creat blocade cu autobuze (iar soldații i-au lăsat să treacă pe lângă).
– Rostov-on-Don este centrul logistic militar pentru Districtul Sud al Armatei ruse. Dacă Prigojin nu este scos de acolo, va controla o bucată mare din muniția de rezervă a armatei ruse, Rostov Oblast, Centrul Maritim Rostov (de la Marea Azov), printre altele.
– FSB a anunțat oficial că Prigojin trebuie oprit și capturat.
– Asta îl întărește incredibil de tare și își permite să continue spre următoarea mutare: Voronets Oblast.
– Legiunea Rusia Liberă și RDK (Voluntarii Ruși din Ucraina care luptă împotriva rușilor) s-au declarat oficial de partea lui Prigojin. Legiunea Rusă continuă raidurile în Belgorod Oblast. RDK în Kursk Oblast. Deci rusia are 2 fronturi deschise: Ucraina (pe care nu îl controlează) și un front în interiorul propriei țări.
– Avionul privat a lui Lukashenko a ajuns în Turcia. Nu știm dacă a mers el acolo, dacă și-a trimis familia, dacă are legătură cu starea lui de sănătate. Însă avionul a ajuns în Turcia.
2. Contraofensiva:
– Toate sursele la primă mână și la a doua mână pe care le am de la sol susțin că rușii s-au predat în frontul de sud-Zaporojie mai mult ca niciodată.
3. Bătălia pentru Bakhmut:
– (surse!!! neconfirmate): Ucrainenii au folosit această noapte de panică și au avansat în oraș în sudul Bakhmutului.

– Armata Ucraineană a avansat spre Klischiivka (în sud de Bakhmut) în această noapte.

Este tot 24. Nu februarie. Ci iunie. Nu e 2022, ci 2023. Războiul de 3 zile a lui Putin s-a transformat în ceva total diferit: rușii atacă oficial alți ruși.
Opinia mea despre Prigojin este următoarea: este un crїminal de război, inteligent, capabil. Puțini oameni sunt mai aproape de a fi Diavolul pe Pământ ca Prigojon, însă în acest moment el este cel care destabilizează rusia și paradoxal, prin asta, salvează vieți în Ucraina, pentru că mulți ruși dezertează sau se predau, prin urmare nu mai mor nici ei și nici nu mai omoară ucraineni.
Opinia mea legată de o posibilă dezmembrare a federației ruse: cred că ar fi o catastrofă pentru noi toți. De ce? Pentru că nu vrem zeci de (noi) state care dețin focoase nucleare și sunt conduse de oligarhi cel puțin la fel de diabolici ca Putin.
Cred că Putin ar trebui să dispară de la conducerea rusiei și rușii să plece din Ucraina. În rest, îmi doresc o rusie funcțională, cu toate că sunt conștient că asta e aproape imposibil.
Trăim istorie!
Am spus-o, o mai spun:
Răsăritul apune. Nu deschideți șampania încă, totuși.
Da, vă invit să dați lăsați un comentariu legat de ceea ce credeți legat de ceea ce se întâmplă, să lăsați un like și să distribuiți postarea. Căci ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și în rusia ne va schimba viitorul pentru totdeauna.
Ah. Și da, fiecare like/comment/share generează o criză de nervi putiniștilor și auriștilor susținători ai unor crimїnali de război care au afectat sau distrus milioane de familii civile.
Slava Ukraini!

Radu Hossu

Aleph News : Mercenarii Wagner se revoltă în Rusia, trupele lui Prigojin ar fi capturat orașul Rostov

 

B1 TV : PUTIN ÎL ACUZĂ PE PRIGOJIN DE TRĂDAR

 

Lasă un răspuns

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Maia Sandu s-a întâlnit la Londra cu moldovenii stabiliţi în Marea Britanie și le-a vorbit despre oportunități de investiții și reforme

Preşedintele Republicii Moldova Maia Sandu, aflată la Londra cu ocazia încoronării Regelui Charles al lll-lea, s-a întâlnit cu moldovenii stabiliţi în Marea Britanie, declarându-se...

„Românii nu sunt o națiune”: Dmitri Medvedev, reacție virulentă după ce UE a cerut Rusiei să returneze Tezaurul României

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a reacționat virulent vineri față de decizia UE de a cere Rusiei să restituie Tezaurul României,...

Valentin Naumescu: GROAPA LUI PUTIN

Perspectiva ca Putin să cadă în groapa pe care singur și nesilit de nimeni a săpat-o Ucrainei și Occidentului, crezând că e călare pe...

Radu Hossu : Razboiul din Ucraina. Rezumatul de noapte

– Ofensiva din Herson. Am promis acum câteva ore că revin cu detalierea acestei operațiuni. Din start vă spun că toate aceste sunt deja...

Pățania unui turist român la intrarea în Republica Moldova: ”Mi-a zis că nu servește. Mă gândeam că nu servește masa sau ceva…” VIDEO

Silviu Petrescu, un food și travel vlogger din România, care a vizitat de curând Republica Moldova cu mașina personală, a postat pe Youtube un...