Oligarhii ruși și organizațiile care au legătură cu Kremlin au început să facă lobby intens la Ministerul de Externe pentru a evita sancțiunile după ce Moscova a invadat Ucraina, notează The Telegraph.

Ministerul de Externe al Marii Britanii ar fi fost contactat de ”oligarhi ruși panicați” și de firme ruse care valorează sute de milioane de lire sterline.

Marea Britanie – care a menținut legătura cu SUA și UE în legătură cu un răspuns economic sever la criza din Ucraina – are pregătită o ”listă neagră”.

mai mult la G4Media :

„Toate sectoarele vor fi pe masă, de la energie la apărare, la bancă, chimie și tehnologie. Face parte din strategia noastră (…) Va fi o serie de sancțiuni foarte dureroase pentru Rusia. Este o descurajare clară (…) Va fi o tranșă dură de sancțiuni gata să fie aplicată (…) Vom putea strânge lațul după aceea (…) Vom putea aplica din ce în ce mai multă presiune”, a transmis ministrul de Externe al Marii Britanii, Lizz Truss.

 

The Telegraph: Oligarhii ruși fac lobby la Ministerul de Externe pentru a încerca să evite sancțiunile după invadarea Ucrainei/ ”Vom aplica din ce în ce mai multă presiune”

Lasă un răspuns