Armand Gosu : Fosta jurnalistă din Rjev Ekaterina Duțova, care nu a reușit să se înregistreze candidat în „alegerile prezidențiale”, a fost reținută imediat după ce a anunțat crearea unui nou partid politic „Rassvet”

Acest lucru este relatat de canalul Ateo Breaking. Informația este confirmată și de canalul „Atenție la știri”.

După ședința comitetului de organizare a partidului, ofițerii de poliție au oprit mașina condusă de Dunțova. Ea este acum dusă la un dispensar narcologic pentru a fi verificată pentru prezența substanțelor narcotice în sânge, susține Ateo Breaking.
Baza relatează că Dunțova a fost eliberată la scurt timp după ce a fost reținută. Ea a declarat pentru canalul Telegram că la întoarcerea de la miting i s-a blocat aparatul de înregistrare și astfel s-a oprit pe marginea drumului. În acel moment, ofițerii de poliție s-au apropiat de ea sub pretextul că se afla într-un loc unde se distribuiau semne de carte.
„Mă aflam în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. Testul antidrog a ieșit negativ, m-au lăsat deja să plec”, a declarat Ekaterina pentru Baza.

La congresul noului partid, Duntsova a promis că, în viitorul apropiat, va organiza întâlniri ale susținătorilor în toate regiunile țării. Vor fi create filiale regionale, după care membrii partidului vor începe să se pregătească pentru alegeri.

„Scopul nostru este să ne unim și să aducem la putere oameni decenți. Cei care vor să trăiască în viitor, nu în trecut, într-o țară pașnică și sigură, a cărei prioritate este bunăstarea tuturor, nu îmbogățirea câtorva aleși. Știm că suntem mulți dintre noi. Haideți să ne unim”, a declarat Dunțova.

La 23 decembrie, Comisia Electorală Centrală a refuzat să înregistreze grupul de susținere a lui Dunțova, invocând încălcări – de exemplu, scrierea greșită a numelui mijlociu al unuia dintre participanții la o reuniune de susținere a acesteia.

„Motivul oficial al refuzului: grupul de alegători nu a fost creat. Toți cei care au fost prezenți la reuniune, inclusiv jurnaliștii, au văzut că am efectuat înregistrarea, am stabilit numărul de participanți în grup și numai după ce înregistrarea a fost închisă am trecut la reuniunea propriu-zisă, am aprobat ordinea de zi și am votat consecutiv. Reprezentanții CEC au fost, de asemenea, prezenți la nominalizare și au văzut totul cu ochii lor”, a declarat chiar Duțova.
După refuzul CEC, Dunțova a abordat partidul Iabloko cu propunerea de a o nominaliza drept candidat la alegeri, dar aceștia au refuzat propunerea.

 

Armand Gosu

Lasă un răspuns

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Elena Vijulie Tănase : De ce a reusit Elisabeta a II-a atat de bine?

Din acelasi motiv pentru care reusesc si republicile. N-am vazut vreodata infatisarea unei puteri mai mari si mai concrete altfel decat urmarind azi ceremoniile...

Una dintre diviziile de elită ale armatei americane a fost trimisă în România. CBS: Sunt pregătiți să treacă granița în Ucraina

Divizia 101 aeropurtată a armatei Statelor Unite a fost desfășurată în Europa pentru prima oară în aproape 80 de ani, în condițiile tensiunilor uriașe...

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Mossad, serviciul secret extern al Israelului, a anunțat metoda prin care a dejucat recent un atac terorist în Cipru: A răpit creierul din spatele...

Dezvăluirea uluitoare, inclusiv identitatea creierului, Yusef Shahabazi Abbasalilu, a fost cea mai recentă în această saga care a fost dezvăluită pentru prima dată duminică, relatează...