Armand Gosu : Deputații transnistreni prezenți la congres au decis:

  1. De a adopta un apel către Consiliul Federației și Duma de Stat a Federației Ruse cu solicitarea de a implementa măsuri de protecție a Transnistriei în condițiile unei presiuni sporite din partea Chișinăului, ținând cont de faptul că pe teritoriul regiunii locuiesc permanent peste 220.000 de cetățeni ruși și de experiența pozitivă unică a menținerii păcii rusești pe Nistru, precum și de statutul de garant și mediator în procesul de negocieri.

  2. Adoptarea unui apel către Secretarul General al ONU cu solicitarea de a ține cont de drepturile inalienabile ale poporului transnistrean garantate de normele internaționale, de a opri încălcarea de către Chișinău a drepturilor și libertăților locuitorilor din stânga Nistrului și de a preveni provocările care duc la escaladarea tensiunilor.

  3. Adoptarea unui apel către participanții la procesul internațional de negocieri în formatul „5+2”.

  4. Să adopte un apel către Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) pentru a influența conducerea de la Chișinău în vederea revenirii la un dialog adecvat în cadrul procesului internațional de negocieri, precum și pentru a asigura condițiile pentru o soluționare civilizată a conflictului.

  5. Adoptați un apel către Adunarea Interparlamentară a statelor membre ale CSI pentru a preveni escaladarea conflictului pe Nistru.

  6. Adoptarea unui apel către Parlamentul Uniunii Europene prin care să i se ceară să depună eforturi pentru a preveni presiunile din partea Chișinăului și încălcarea drepturilor și libertăților transnistrenilor.

  7. Să adopte un apel către Comitetul Internațional al Crucii Roșii pentru a asigura condiții pentru asigurarea drepturilor, intereselor și libertăților sociale și umanitare ale tuturor locuitorilor din stânga Nistrului.
    (traducere din limba rusă)

Armand Gosu

Lasă un răspuns

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Washington şi Tokyo îşi întăresc alianţa militară

Statele Unite şi Japonia lucrează pentru a-şi moderniza alianţa militară în faţa ameninţărilor din partea Chinei, Coreei de Nord şi Rusiei, a declarat secretarul...

Rusia amenință Japonia cu „consecințe grave” dacă furnizează Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a declarat miercuri că furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană Patriot Ucrainei ar avea...

Dragoş Stanca: Banii, presa, publicitatea şi etica. Cum vrea să atragă 6 milioane de euro pentru presa curată. Problema nu sunt banii în sine,...

INTERVIURILE Paginademedia. „Problema în presă nu sunt banii în sine, ci modul în care ajung banii în presă”, spune Dragoş Stanca. Tocmai ce a...